عقب رفتگی لثه | ترمیم عقب رفتگی لثه
خانم دکتر ترمه
باید بگوییم که عقب رفتگی لثه را باید حتما جدی بگیرید زیرا باعث صدمات و مشکلات بسیاری برای دهان و دندان ها می شود .
این عارضه یعنی عقب رفتگی لثه بیماری است که در آن قسمت از بافت لثهای که دندان را دربرگرفته است به عقب میرود و بخش بیشتری از دندان یا حتی قسمتی از ریشهی دندان نمایان میشود. در صورت بروز این مشکل عقب رفتگی لثه ، فاصلهای بین دندان و خط لثه ایجاد میشود که محل مناسبی برای رشد باکتریهای مضر و در معرض قرارگیری پلاک است.
در صورتی که عقب رفتگی لثه در همان مراحل اولیه تحت درمان قرار گیرد میتوان آن را متوقف و یا روند عقب رفتن لثه را کم کرد. اما در مواقعی که عقب رفتگی لثهها خیلی شدید باشد باعث به وجود آمدن درد و عفونت و همچنین حساسیت های دندانی میشود درمانهای مختلفی دارد که شامل تمیز کردن عمقی دندانها، عفونتهای پزشکی و ..... را در بر خواهد داشت .
اما در مورد یکی ازعوامل ایجاد بیماری عقب رفتگی لثه، استفاده از مسواک های سخت و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. برای پیشگیری از این عارضه، باید از مسواک های نرم استفاده کرد و تا حد امکان فشار کمتری را به لثه وارد کنید. همچنین افراد باید به طور مرتب مسواک بزنند تا از ایجاد جرم و پلاک بر روی دندان ها جلوگیری به عمل آید.
این بیماری عقب رفتگی لثه چه زمانی اتفاق میافتد:
هنگامی که فرد قسمتی از بافت لثه خود را از دست دهد یعنی دچار عقب رفتگی لثه شده است که این امر باعث میشود ریشه دندانها در معرض پلاک، باکتری و ... قرار بگیرد و باعث پوسیدگی بیشتر دندان شود. اما در مورد لثه ، بافت صورتی رنگی که به پایه دندانها متصل است را لثه میگویند. در اینجا بافت متراکم لثه دارای رگهای خونی بسیاری زیر سطح بیرونی و مرطوب آن است که غشای مخاطی نام دارد. لثه دندانها را تا گردن پوشش میدهد و زمانی که سالم باشد میتواند به راحتی از دندان محافظت کند.
اولین نشانه عقبرفتگی لثه حساسیت دندانها یا کشیدهتر به نظر آمدن دندانها می باشد.اگر فکر می کنید دچار این بیماری شده اید به دندان پزشک مراجعه کنید.
دلیل ابتلا به عقب رفتگی لثه :
*بیماری دهان و دندان
*ابتلا به بیماری دیابت 2
*عوامل ارثی و ژنتیکی
*تغییرات هورمونی
*استفاده از موادمخدر و تنباکو
*فرسودگی و فشردن دندان ها بریکدیگر
*کج شدن و جفت نشدن دندان ها
*کج بودن و جفت شدن دندان ها
نکاتی برای پیشگیری عقب رفتگی لثه :
*از مسواکی با برس نرم استفاده کنید.
*دو بار در روز مسواک بزنید و یک بار از نخ دندان استفاده کنید.
*در صورت ابتلا به بیماری دیابت، بهتر است از شویندههای ضدباکتری برای کنترل باکتریهایی استفاده کنید که سبب ایجاد رسوب در اطراف دندانها و خط لثهها میشوند.
*برای تمیز کردن رسوبات دندانی به پزشک مراجعه کنید. و اگر مبتلا به دیابت هستید حتماً دندانپزشک را از بیماری مطلع کنید.
*بطور منظم دهانتان را بررسی کنید و در صورت تورم، زخم یا خونریزی لثه فورا به دندانپزشک مراجعه کنید.
برای درمان عقب رفتگی لثه:
در این قسمت عقب رفتگی لثه که در برخی موارد خفیف است نیاز به درمان ندارد و با توصیه های دندانپزشک و رعایت نکات بهداشتی و به طور منظم به دندانپزشکی مراجعه کنید می توانید آن را برطرف کنید.ویا در صورت بروز مشکل جهت درمان اقدام کنید. ولی در صورتی که این عقب رفتگی لثه زیاد باشد باید حتما درمان شوید.
بعضی از روش های درمانی که توسط دندانپزشک برای عقب رفتگی لثه انجام می شودعبارت اند از:
-ترمیم دندان با کامپوزیت: ازروش کامپوزیت برای پوشش سطح ریشهی دندان استفاده میشود.
-جراحی: در این روش، از قسمتهای دیگر دهان بافتی جدا می کند و قبل از شدت عقب رفتگی لثه، به بافت لثه پیوند میزنند.
-کامپوزیت صورتی یا پرسلن: رنگ این نوع از کامپوزیت به رنگ لثه است و از آن برای ترمیم ظاهر لثه استفاده میشود.
-درمان عوامل کاهش دهندهی حساسیت: با این کار میتوان تاثیر عواملی که باعث حساسیت ریشهی دندان میشوند را کاهش داد. این درمان علائم عصبی که منجر به عقب رفتن لثهها میشوند را درمان میکند.
برچسب ها :
عقب رفتگی لثه
درمان عقب رفتگی لثه
ترمیم عقب رفتگی لثه